Tuesday, May 27, 2014

Φωτιά στο Σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ μετά τις επισκέψεις Βαρθολομαίου και Φραγκίσκου!







Του Μανώλη Κείου

Πολλοί είναι εκείνοι που με την Θεοσημεία δεν τα έχουν καλά...Πολλοί είναι εκείνοι που ειρωνεύονται όσους θεωρούν κάποια γεγονότα ως θεόσταλτα μηνύματα. Οι ίδιοι χαρακτήρισαν υπερβολή το γεγονός πωςμία μέρα πριν από τη συνάντηση Πάπα-Οικουμενικού Πατριάρχη έγινε σεισμός που συγκλόνισε μέχρι και το Άγιον Όρος, ενώ σεισμοί είχαν γίνει και πριν από τη Σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας.

Τώρα τι άραγε θα πουν όλοι αυτοί με την είδηση πως δυο μέρες μετά τις -ξεχωριστές πάντως- επισκέψεις τους στο Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ έπιασε πυρκαγιά!!!


Το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ βρίσκεται στον υπόγειο χώρο της βασιλικής της Γέννησης.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις διεθνών πρακτορείων ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανόν από αναμμένο καντήλι και καταστράφηκαν τα καλύματα που βρίσκονται στην Αγία Τράπεζα του προσκυνήματος.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στο χώρο λόγω των καπνών καθιστά αμφίβολη την επίσκεψη του ναού από προσκυνητές τουλάχιστον για τη σημερινή ημέρα.















ΦΩΤΟ: Tele Lumiere και Noursat

The path of virtue ( Saint Nektarios of Aegina )



The path of virtue is a path of effort and toil: "Straight is the gate, and narrow is the way, leadeth unto life, and few there be that find it;" whereas the gate of vice is wide and the way spacious, but lead to perdition.


Saint Nektarios of Aegina

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...