Tuesday, December 11, 2012

Τι είναι η Εκκλησία: π.Μωϋσής Αγιορείτης

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Π. ΚΟΝΑΝΟΣ

Έχει κι ο Θεός τα «μυστικά» Του.





Η θεία χάρις μας διδάσκει το δικό μας χρέος. Για να την προσελκύσουμε, θέλει αγάπη, λαχτάρα. Η χάρις του Θεού θέλει θείο έρωτα. Η αγάπη αρκεί, για να μας φέρει σε κατάλληλη «φόρμα» για προσευχή. Μόνος Του θα έλθει ο Χριστός και θα εγκύψει στην ψυχή μας, αρκεί να βρει ορισμένα πραγματάκια που να Τον ευχαριστούν. αγαθή προαίρεση, ταπείνωση και αγάπη. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να πούμε «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»
Ο παραμικρός γογγυσμός κατά του πλησίον επηρεάζει την ψυχή σας και δεν μπορείτε να προσευχηθείτε. Το Πνεύμα το Άγιον, όταν βρίσκει έτσι την ψυχή, δεν τολμάει να πλησιάσει.
Να ζητάμε να γίνει το θέλημα του Θεού. αυτό είναι το πιο συμφέρον, το πιο ασφαλές για μας και για όσους προσευχόμαστε. Ο Χριστός θα μας τα δώσει όλα πλούσια. Όταν υπάρχει έστω και λίγος εγωισμός, δεν γίνεται τίποτα.
Όταν ο Θεός δεν μας δίδει κάτι που επίμονα ζητάμε, έχει το λόγο Του. Έχει κι ο Θεός τα «μυστικά» Του.



Γεροντας Πορφύριος

Ούτε να βιαζόμαστε, ούτε να κρίνομε από πράγματα επιφανειακά και εξωτερικά ( Αγιος Πορφύριος )











Να μην αποθαρρυνόμαστε, ούτε να βιαζόμαστε, ούτε να κρίνομε από πράγματα επιφανειακά και εξωτερικά.


Αν, για παράδειγμα, βλέπετε μια γυναίκα γυμνή ή άσεμνα ντυμένη, να μη μένετε στο εξωτερικό, αλλά να μπαίνετε, στο βάθος, στην ψυχή της.


Ίσως να είναι πολύ καλή ψυχή κι έχει υπαρξιακές αναζητήσεις, που τις εκδηλώνει με την έξαλλη εμφάνιση.


Έχει μέσα της δυναμισμό, έχει τη δύναμη της προβολής, θέλει να εκλύσει τα βλέμματα των άλλων. Από άγνοια, όμως, έχει διαστρέψει τα πράγματα.


Σκεφθείτε να γνωρίσει αυτή τον Χριστό. Θα πιστέψει, κι όλη αυτή την ορμή θα τη στρέψει στον Χριστό. Θα κάνει το παν, για να ελκύσει τη χάρη του Θεού. Θα γίνει αγία.


Αγιος Πορφύριος

Prayer



http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/40/Eldersophrony.jpg/220px-Eldersophrony.jpg


"It is vital to continue in prayer for as long as we can, so that his invincible strength may penetrate and enable us to resist every destructive influence. And with the increase of this strength in us comes the joy of hope in final victory."

Elder Paisios the Athonite







"IF you want to grab God's attention so He'll hear you during prayer, turn the dial to humility,
 for God always works in this frequency; then humbly ask for His mercy."

Vigilance against Temptations






              One should , as far as it is proper and necessary, be sometimes like a child, and sometimes a lion, this latter especially when passion or evil spiritsrise up against us.


             We must always be attentive to the assaults of the devil, for can we hope he will leave us without temptation, when he did not leave our Founderand Source of faith and Perfecter the Lord Jesus Christ Himself.


             The Lord Himself said to the Apostle Peter:" Simon, Simon, behold, satan hath desired to have you, that he may sift you as wheat ( Lk. 22:31 )."




     Little Russian Philokalia- St. Seraphim of Sarov

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...